Bliv en lykkelig mor ⋆ Mama's House

Bliv en lykkelig mor

Lykkelig mor

LYKKELIG MOR: Det er sjældent at følelser, i hvert fald de, der gennem sociale normer bliver tolket som negative, har et godt omdømme.
Har du oplevet at skjule dine følelser for andre eller dig selv? Måske du har nogle følelser du skammer dig over?

Det kan opleves som om at det i vores sociale verden, at følelser bliver tolket som utilregnelige eller som primitive. Derfor er det sjældent, at følelser får meget opmærksomhed. Eller at vi i stedet lever indenfor en begrænset følelsesverden, hvor følelserne begrænses til et minimum at glæde. Dette begrænser dig i at blive en lykkelig mor.

Begrænsning af følelserne

Fx kig på en generelle fortolkning af jyders sindighed og udtryksmåde omkring en fest. De vil ofte sige noget a la “Det var en ok fest” – hvilket betyder at det var en skide god fest. Hvor imod Ole Henriksen ville have udtrykt det “I LOVE IT” med kastning af glitter og konfetti.

Hvem er du? Den sindige jyde eller Ole Henriksen? De fleste ignorerer følelserne. Ligesom at nogle forældre ikke tager deres børn alvorligt i en følelsesladet situation. Derfor er mange følelser også forbundet med skam. Det kan fx være meget skamfuldt at være den der græder meget. Eller du kan måske endda blive betegnet som “Hende, den oversensitive”.

Del dine følelser, blive en lykkelig mor

Følelser deles sjældent eller måske slet ikke, i hvert fald deles de kun med dem, der er de nærmeste omkring sig. Dette fordi følelser opfattes som værende private. Mange mennesker har lært at ignorere deres følelser, men uheldigvis går de på den måde glip af følelsernes vidsom.

Følelser er en kemisk reaktion, der udløses af hjernen, på noget du har værdisat. Det betyder fx at hvis du værdisætter troskab fra din partner højt, vil du ved utroskab opleve følelser der ligner fx vrede, ked-af-det-hed og skuffelse. Værdisættes troskab ikke, vil der ikke blive udløst en kemisk reaktion.

Lyt til følelserne for at blive en lykkelig mor

Derfor er følelserne super vigtige at lytte til, det er her du bliver klogere på dig selv og det du har værdisat. Hvis ikke du tager følelserne alvorlige, er det umuligt at leve autentisk og lykkeligt. Når du skal træffe beslutninger, dur det ikke kun at træffe dem ud fra logik, for du bliver nødt til at lytte til følelserne. Altså den kemiske reaktion på dine værdisættelser – på den måde kan du træffe holdbare beslutninger.

Den kemiske reaktion fra din hjerne er nemlig baseret på en langt større datamængde end din logik. Datamængde i form af fx tidligere oplevelser, erfaringer, sociale evner, IQ, temperament, fysisk sundhed, køn, genetik (DNA), venner, kulturen du er en del af og uddannelse. Netop derfor giver det så stor mening at fortolke på de kemiske reaktioner, frem for logikken i beslutningsøjemed.

Emotionelle intelligens (EQ)

Følelsesmæssig intelligens (emotionelle intelligens EQ) er en langt bedre indikator for et succesfuldt og lykkeligt liv. Har du ikke forbindelse til dine følelser, kan logikken lede dig på afveje.

Nu spørger du sikkert om, hvad er nu det der EQ for en ting.
EQ = følelse + intellekt. Det er altså ikke nok blot at være følelsesladet, ligesom det heller ikke er nok at være intellektuel. At opleve og udtrykke en masse følelser uden at sætte intellektet på, er som et barn der udtrykker sine følelser men ikke kan skelne følelserne fra hinanden og dermed bliver oversvømmet af følelserne og forvirret. Intellekt bruger et filter til at holde følelserne på afstand, så bliver du blot til en facade, uden kontakt til dine følelser. Derfor mærker du ikke hvordan du reelt har det, din indre tilstand.

Er du en facade eller et barn?

Hverken barnet eller facaden har ægte kontakt med følelserne. Som barnet der blot udtrykker sine følelser uden bevidsthed, vil du opleve at være glad, dernæst trist, så deprimeret og derefter optimistisk. Altså den ene følelse tager den næste og du bliver et let offer for dine følelser og ikke har andet valg end at følge følelserne.

Bevidsthed på følelserne skaber mulighed for at vælge din reaktion. Er din vrede berettiget? Eller burde du måske tage en lur fordi du reelt er i søvnunderskud? Er du vred eller er du i virkeligheden bange? Når du er bevidst på dine følelser, så bliver du klogere på dig selv og du kan handle på en konstruktiv måde ud fra dette.

Vredens betydning

Fx så er vrede uden bevidsthed farlig, ødelæggende og voldelig. Med bevidsthed bliver vrede til et meget kraftfuld og energetisk brændstof, som du kan bruge til at handle på og skabe forandring.

Bliv en lykkelig mor

Vigtige komponenter for at skabe sig et lykkeligt liv baseret på EQ:

  1. Bevidsthed (Kan du ikke mærke følelserne når de opstår, er du blind for deres sandhed)
  2. Konstruktiv håndtering af dine følelser (Fx kan nogle følelser kan vise vejen du skal gå og nogle kan vække andre følelser som motivation)
  3. Kommunikation (Når du sætter ord på dine følelser, så har du forstået dem. At kommunikere følelser er en forudsætning for at have gode relationer)
  4. Social kompetence (At kunne indgå i sociale sammenhænge)
  5. Empati (At kunne sætte sig ind i andre situation)

Læs også “Derfor er det din egen skyld at din mand er en idiot”.

Du kan få hjælp!

Jeg tilbyder en session for 0 kr., hvor vi taler om hvad dine drømme er og hvordan jeg kan hjælpe dig.

Vil du høre mere om hvordan jeg kan hjælpe dig, så udfyld skemaet her. Så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.

Du er også velkommen i facebook gruppen!

Click Here to Leave a Comment Below

Carina Søgaard - 2. april 2019

Jeg tror faktisk ofte jeg er lidt “nedjusterende” i følelserne. Altså, jeg er god til at finde de dårlige/mindre gode ting frem..

Reply
Leave a Reply: