Derfor er det din egen skyld at din mand er en idiot ⋆ Mama's House

Derfor er det din egen skyld at din mand er en idiot

Ej, skrev jeg virkelig den overskrift? Din skyld at din mand er en idiot. Hvordan kan det blive min skyld, tænker du sikkert. For han laver jo sjældent dagens gode gerning derhjemme. Han er jo bare en legeonkel for børnene. Han synes at alt det der føle-føle noget, er noget pjat.

“Hvordan skulle jeg ikke kunne synes at min mand er en idiot, når han ikke gør de ting jeg gerne vil have gjort?”

“Min mand er en idiot”

Han er ligeglad med dig og dine følelser. Han sørger for at der bliver indkøbt en ny Playstation47 til jeres søn. Han får arrangeret indkøb at nye møbler til jeres datter, som efterhånden har slidt hendes møbler ihjel. Men nærværet og intimiteten er forsvundet. Du oplever at han kommer hjem fra jobbet og derefter sætter sig direkte ind og ser tv, scoller igennem facebook eller spiller computerspil indtil du kalder at aftensmaden er klar. Tanken “min mand er en idiot” kommer ofte ind, mens du står og knokler med at få aftensmaden klar, samtidig med at du junglere børnenes lektier og legeaftaler.

Der er ingen kommunikation i mellem jer længere, ingen der spørger dig om du har haft en god dag (hvilket den ikke har været fordi du har haft travlt med at tørre gylp op fra jeres baby eller kollegaerne på jobbet har haft for meget at lave hvilket endte med at du på tog dig lidt ekstra opgaver for at hjælpe dem).

Han skal hjælpe til!

Du drømmer om et liv, hvor I er fælles om tingene. Du drømmer om en mand der hjælper til med vasketøjet, husker helt af sig selv at tømme opvaskemaskinen, tager del i ansvaret for at sørge for at børnene har idrætstøj med om onsdagen og at de har gave med til børnefødselsdagene.

Du drømmer om at han kommer hjem, krammer dig og giver et kys i panden. Siger “hvor er det skønt at se dig igen” og tager fat i lågen til opvaskemaskinen og går igang med at tømme den. Helt. Uden. Du. Har. Sagt. Det. Til. Ham. Når en af børnene kommer og siger “Mor, kan du ikke lige…” siger din mand, “kom her skat, så skal jeg nok hjælpe dig, så mor kan få ro”.

Han vil bare have sex!

Men i virkeligheden, så kæmper du dig igennem hverdagen. Med følelsen af at være komplet alene og overladt til dig selv mens han arbejder 60-70 timer på jobbet og når han endelig er hjemme, har han ikke tid til andet end at sætte sig foran computeren eller tv’et.

Du er træt, opgivende og tanken “det her ville være så meget nemmere hvis du ikke var her” om din mand. Når aftenen kommer og børnene endelig sover, og du falder om på sofaen, virker det som om din mand endelig vågner lidt op. Han bliver pludselig kærlig og gør kur til dig. I virkeligheden prøver han bare at få lokket sex ud af dig, du gider det ikke rigtig. Du tænker “Ej, dig har jeg bare SLET ikke lyst til” og du afviser ham blankt.

Det er du jo i din gode ret til, for han har jo slet ikke hjulpet dig, set at du havde behov for en pause eller mødt dig i din følelse af at det er hårdt at være mor. En kommentar han plejer at skubbe væk, fordi han synes det er noget pjat at det er hårdt at være mor, for du går jo bare hjemme og holder ferie.

Men har du overvejet om det er sandt?

Derfor er det din egen skyld

Har du nogensinde overvejet hvordan din mand har det? Lige nu er du opslugt af dine egen følelser. Følelser der er opstået og reelt nok. Mange kvinder tror at deres følelser er rigtige.
Men i virkeligheden er følelser blot en kemisk reaktion i kroppen, på noget som du har værdisat (Læs lige sætningen flere gange!).

Din vred, frustration og ked af det hed kommer kun op i dig, fordi du fx har valgt at værdisætte overbevisningen “at hvis min mand hjælper mig, så vil han mig og vores børn” som noget positivt. Ergo, hvis din mand ikke viser den oprigtige interesse, så vil følelserne komme frem, fordi det er en mangel tilstand på det du står i. På den måde vil du synes at din mand er en idiot.

Det du fortæller dig selv, dine tanker og forsvarsmekanismer som du (tak til mor og far) har med dig helt fra barns ben, gør at du udløser kemiske reaktioner (følelser) i hjernen som styrer din adfærd.
Alt det du oplever i dit parforhold, er ikke sandheden. Den er en del af sandheden. Din mand har også sin egen sandhed. Som heller ikke er sandheden, men en del af sandheden. Kun ved at kommunikere på din egen banehalvdel, kan du få lov til at få et indblik i din mands sandhed. Se tingene fra et andet perspektiv og i et nyt lys. Kun på den måde kan du se, om din mand er en idiot, eller om du har konkluderet dette ud fra din egen tro, overbevisninger og fortolkninger – uden at du kender sandheden.

En ny vej!

Du har overvejet at gå i parterapi, men din partner synes ikke det er nødvendigt eller du har slet ikke luftet tanken for ham, fordi du er bekymret for hans reaktion. Mange kvinder tror det hjælper at tale om det, men faktisk får det din partner til at klappe endnu mere i som en østers.

Jeg har selv gået vejen, fundet ud af hvordan jeg skal kommunikere med min partner, for at finde frem til hvad hans sandhed er. Nu er vi et lykkeligt og glad par, med glade børn og endnu et barn på vej.
Jeg har fundet ud af at det ikke handler om at min mand er en idiot, men om mig.

Denne vej handler ikke om at du skal snakke problemet ihjel, eller gå med frygten om “mon han forlader mig fordi han ikke er så interesseret i mig”. Dette er en langtidsholdbar løsning, så du kan opnå din drøm om at få et lykkeligt parforhold med glade børn. En vej til et fantastisk moderskab – med energi og overskud.

Vil du høre mere om hvordan jeg kan hjælpe dig, så udfyld skemaet her. Så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.

HUSK: Du fortjener bedre end at gå med frygten og bekymringerne alene.

Hop gerne ind i “Mama’s support gruppen” på facebook!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: