Forandringen fra kvinde til mor - hvem er du? ⋆ Mama's House

Forandringen fra kvinde til mor – hvem er du?

Forandringen

FORANDRINGEN: OK, dette er et ret så personligt indlæg, jeg håber at der bliver taget godt imod det <3

Da jeg var gravid med min første søn i 2007, fyldte mine tanker meget (det gjorde de også ved min anden søns graviditet i 2011/2012). Jeg kunne tage mig selv i at gå og tænke over hvem jeg i virkeligheden var. Altså du er som du er og jeg er som jeg er. Men hvordan finder du ud af hvem du virkelig er? – Altså sådan for real?

Hvornår ved du, at du er “hjemme” i dig selv, med din personlighed? Hvordan finder du dig selv? Nu hvor jeg er gravid, her for 3. gang (ny kæreste – eller han vil sikkert elske hvis jeg skriver kommende mand), kommer tankerne tilbage. Ikke på samme måde som tidligere, men nærmere “Hvordan vil jeg være mor for dette nye barn, når jeg i forvejen er mor til 2 og bonusmor til 2?”

Forandringen sker løbende, ikke sådan pludseligt og hurtigt indsættende. Mere subtilt, langsommeligt og næsten uden du egentlig bemærker dem, med mindre du er opmærksom på dem, som jeg egentligt er. Vigtigst af alt, du er helt normal, når du stiller dig selv alle disse spørgsmål.

Tungt stof

Det var heavy shit jeg gik rundt med, dengang. Men faktisk også nu. Jeg tror at så snart du kommer ud i forandringen, så vil du stille dig selv de spørgsmål. Hvem er jeg? Måske du ikke tænker dem, måske er visker du dem blot til dig selv så de er svære at høre? Forandringen er, måske, den første kæreste, når du flytter hjemmefra, køber din første bil, dit første hus, du får barn. Men i virkeligheden handler det måske mere om bekymringerne for det ukendte.

For mig var det angstprovokerende at få mit første barn. Fordi, der var ikke nogen facitliste – der var ikke nogen bog med en “Sådan opdrager du på den perfekte måde”-opskrift. Med årene (og erfaringen der kommer med sig at blive ældre) har angsten lagt sig lidt mere ned. Bekymringerne er der nu stadig, har vi mon også råd til det? (Hvilket i sig selv er et åndsvagt spørgsmål, da vi alligevel har det vigtigst vi skal bruge: Mor, far, søskende og slyngen. Så må resten komme senere)

Jeg ville SÅÅÅÅÅÅ gerne være mig selv

Men dengang følte jeg mig styret af andre, jeg følte mig holdt nede. At jeg var NØDT TIL at holde den person jeg gerne ville være nede. Fordi hvis jeg nu udtrykte min ærlige mening, så blev folk sure! Og det frygtede jeg. Jeg ville så gerne sige fra, sige min ærlige mening. Men jeg følte ikke jeg kunne. Hvordan bar jeg mig ad? Jeg har haft en opvækst i den dysfunktionel familie. Så jeg trak en masse “skeletter” med mig. Disse “skeletter”, vaner, tanker, handlingsmønstre etc. var så indgroet, tiltrods for jeg sagtens kunne se de var skidt for mig.

Lad mig give dig et eksempel: Jeg havde en stor drøm som 14-15 årig om, at få den smarteste telefon på markedet. En Nokia 3330 – med WAP. Det var smart, men fik jeg nogensind brug for det? Nej, var det mig? Nej! Men hvorfor tænker du mon så? (Ja ja, Nokia var altså det store hit dengang i 90’erne) Svaret var ret simpelt: Jeg ville så gerne passe ind i det mainstreame. Så meget at jeg glemte hvem jeg selv var. Hvad Louise havde lyst til, ville og drømte om.

Forandringen skete i små skridt

Den dag du kan hvile i dig selv. Uden at føle dig ramt af “andre der bliver sure” fordi du går dine egne veje. Uden at føle dig lidt mindre værd hvis du bare er dig selv. Den dag er hvor du er dig selv. Det er en lang vej, jeg er på vej. Ja du kan føle dig alene når du går vejen. Men kun du kan gå den vej der føles rigtig for dig selv. Forandringen kommer i små skridt, og heldigvis for det. Ellers kunne du endte helt forpustet op med tanken “Hvornår fanden stopper dette cirkus?”

Jeg ved godt hvad jeg ville vælge. Du vil altid tage dit liv op til overvejelse – det vigtigste er at være positiv omkring det. Uanset hvor meget lort du synes du står i – vil du altid kunne vende det til noget positivt.

Hvad er alternativet? At du lever et middelmådigt liv, som du brokker dig over til kollegaerne? Føler du skal trække dig selv op af det grå samsurium som du kalder “Hverdag”. Find de gode ting! De positive ting. Er der noget du er utilfreds med? Så skab forandringen – eller knyt sylten. Det er dit valg. Du vælger hvor dit liv går hen ad. Du vælger om det skal være et godt liv eller det middelmådige.

Update

Update på forandringerne siden 2016 hvor jeg første gang skrev dette blogindlæg er, at jeg er gravid igen – hvilket du også kan læge mere om her, hvordan jeg gjorde det. Forandringerne kommer stadig, AhA oplevelserne kommer stadig og ja, jeg udvikler mig stadig. Det gør vi jo som bekendt alle – hele livet. Det at være kvinde og blive mor, er en forandring.

En proces, som vi alle går igennem. Hver dag, hver graviditet og for hver kvinde der findes. Hvordan du kommer igennem processen er med meget stor sandsynlighed forskellig fra mig og alle andre gravide. Men en ting er sikkert – du kommer igennem den. Har du brug for at samtale med mig om, hvordan processen forløber, så kontakt mig endelig.

Jeg har allerede hjulpet de første mange hundrede af kvinder igennem deres proces! Har du brug for støtte, rådgivning og vejledning? Hop ind i facebookgruppen “Mama’s Support”.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: