Mindful Birth ⋆ Mama's House

Mindful Birth

Fødselsangst Fødselshypnose hypnose Mindful Birth Gravid Fødsel Hjemmefødsel Jordemoder Louise Carina Privat Grindsted Esbjerg Ribe Varde Jylland Baby Flække Sprække

Når jeg tænker tilbage på min første fødsel, kan jeg huske fødselsforberedelsen. En forberedelse, som jeg mest af alt husker, som et stor møde med 15 andre gravide maver (jeg tror vidst at i dag er det mere held en forstand at vi var så "få" kvinder samlet på holdene). Vi fik en kasse sendt rundt hvor vi kunne se på diverse udstyr, som jeg måske kunne komme til at få brug for under en fødsel. Jeg tog den ene ting ud efter den anden. En nål på 20 cm., en lidt mindre nål der var formet som en banan i den ene ende, en metal kop med træk og metalringe og nogle andre små ting, hukommelsen med tiden har visket væk. Jeg husker tydeligt, at jeg blev bekymret. Når de nu viser alle de her ting, er det så fordi jeg får brug for det? Gad vide om min krop kan klare det? Mon jeg kan tåle smerterne? 

Tankerne fra fødselsforberedelsen dukkede op i min hjerne fra tid til anden - både op mod fødslen men også under fødslen. Det her var ikke hvad jeg have meldt mig til. Jeg skulle jo bare have min baby ud. Jeg var spændt, men virkelig bekymret. For jeg var bange. Bange for om det var normalt hvordan det hele føltes. Om jeg kunne klare det. Om min baby kunne klare det. Hvad nu hvis min baby var død? Eller at den ville dø under vejs. Hvad med efter fødslen? Kom jeg mon til at sprække? Hvad hvis jeg gjorde? Alle de der hvis'er... Jeg blev mere og mere klar over, at jeg ingen kontrol havde. Ingen kontrol over hvad der kunne ske, ville ske eller om det ville ske. Og så blev jeg virkelig bange, for jeg var (og har altid været) ekspert i at kontrollere og styre tingene. Nu skulle jeg pludselig overgive mig til min krop og "bare lytte til den". 

Mange vil på et eller andet niveau være bekymret eller angst for en fødsel. Du kender måske tanken om fødsel. Du bliver måske angst bare ved tanken. Måske mærker du sveden pibler frem på panden eller dit hjerte banker hurtigere. Du har prøvet at gå til fødselscoach, eller talt med en læge. Du tror måske at den eneste løsning for dig er at få et kejsersnit?  

Rebozo massage Bækkenløsning Mit bækken gør ondt Jordemoder Privat Varde Esbjerg Ribe Klinik Fødsel

Derfor arbejder jeg i dag med Mindful Birth - fødselshypnose, fordi det giver dig teknikkerne til netop at lytte til din krop. Det giver dig teknikkerne til at forene hoved og krop, så du finder ro i at slippe kontrollen. Ved at kvitte dine overbevisninger om, at fødsler gør ondt eller at du har en lav smertetærskel og slip angsten for at din krop løber løbsk og du ikke har kontrol, kan du bearbejde din fødselsangst eller bekymringer for fødslen. Du får ro med at flyde med når veerne begynder. Fødselshypnose hjælper dig til at slippe angsten for at føde, fødselsangsten eller bekymringerne for om det nu vil gå godt, om du kommer til at flække fra A til Z eller om baby overlever.

Fød uden angst – gennem ro, tillid og tålmodighed <3
Minder, der ikke kan gøres om <3

Privat jordemoder Jylland Varde Esbjerg Louise Carina Haagen Bue

Sofie og hende partner fortæller om Mindful Birth​

Vi var nok lidt skeptiske da vi meldte os til undervisningen i Mindful Birth, men vi har været utrolig glade for at have deltaget. Det gav os redskaber til at håndtere fødslen og fik os til at gøre overvejelser som vi ellers ikke ville have gjort. Det hjalp os også til at gøre min partner til at 'aktiv' del af fødslen, så han ikke bare følte sig overflødig. I slutningen af graviditeten brugte vi rebozo til afspænding af min lænd.
Nu til selve fødslen:
Vandet gik som det første, og da vi kom ind på sygehuset var veerne allerede godt i gang, så vi fik en stue med det samme. Jeg ønskede kun naturlig smertelindring. Jeg fik lagt akupunktur stort set med det samme og kort der efter kom jeg i badekar. Det var en virkelig dejligt for mig - en stor lindring og fik mig til at slappe mere af i kroppen. Jeg lå bare med lukkede øjne og fokuserede på at trække vejret stille og roligt. Det havde så god en virkning på mig, at vi aftalte, jeg skulle føde i badekaret. Det var en rigtig god oplevelse og tiden fløj af sted, fordi jeg bare var inde i mig selv. Min partner var den største hjælp, han holdt min hånd under alle veerne. Det gav mig så meget, så han ikke kunne få lov at vige fra min side - bare det at mærke, jeg ikke var alene om det, var overraskende vigtigt for mig.