Sæt fødslen igang selv - uden medicin! ⋆ Mama's House

Sæt fødslen igang selv – uden medicin!

Sæt fødslen igang selv

SÆT FØDSLEN IGANG SELV: Rigtig mange benytter sig at diverse online-tips under titlen “Sæt fødslen igang selv”. Jeg kender efterhånden rigtig mange kvinder, der er blevet hudløs i munden af at spise meget ananas. Derfor vil jeg lige gennem gå de forskellige tips her. For ikke alle dur. Med mine egne graviditeter og min nuværende graviditet, har jeg da overvejet om jeg skulle tage nogle af rådende i brug. Men de to første børn blev født hhv. 40+2 (fødslen startede 40+0) og 40+0, derfor var det ikke helt så nødvendigt. Så nu må vi se, hvad denne graviditet byder på senere hen.

Amerikansk olie

Forbered dig på 24-48 timers “skide-marathon”. Alene. På lokummet. Lidt direkte sagt, men omend det, der nogenlunde vil komme til at ske. Selve udtømningen af tarmene, er det samme som når du bliver tilbudt et lavment forud for din fødsel. Teorien bag, er at tarmenes peristaltik kan massere livmoderen til at lave sammentrækninger. Ofte ser jeg også, kvinder der har takket ja tak til et lavment, at deres fødselsveer bliver kraftigere. Men alt for ofte ender en skefuld amerikansk olie lettere i flere døgn med diarre, en træt gravid og senerehen træt fødende.

Ananas

At spise ananas i stride strømme kan smage godt. I hvert fald ind til at du ender med at være hudløs i munden. Det er ikke noget forskning som peger på at ananas skulle kunne sætte fødslen igang. Men skal du alligevel nyde solen og sommeren ude – så kan det da være en dejlig forfriskning med ananasjuice, – smoothie, -stykker eller -is.

Det siges at ananas indeholder et enzym, der skulle kunne sætte fødslen igang. Men som sagt, er der ikke noget forskning der viser at det skulle være rigtigt.

Ve-kager og -pizza

Ve-pizza er endnu en udokumenteret igangsættelsesmiddel, og sandsynligheden for at du føder efter af have spist ve-pizza er lige så stor, som hvis du føder på din terminsdato. Dette er ligesom med ve-kagen. Forhåbentlig ved du også at ve-kage (på linje med ananas og andre formodede vefremkaldende fødevarer) ikke kan sætte en fødsel igang. Uanset hvor meget du gerne vil. Har du besluttet dig for at prøve alligevel, så ved vi også at de fleste ve-kager indeholder en masse tomme kalorier, derfor har jeg ændret den traditionelle ve-kage til en sundere version.

Ingredienser:

250 g. nødder (100 g. males til nøddemel og de sidste 150 g. hakkes groft)
300 g. mørk chokolade (hakkes groft sammen med nødderne)
100 g. kokosmel
2 knivspids salt
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
10 dadler
4 modne bananer
1 dl. mælk
1 dl. stærk kaffe
4 æg
150 g. kokosolie

Fremgangsmåde

 1. Bland nødder, chokolade, kokosmel, salt, bagepulver og vaniljepulver.
 2. Fjern sten fra dadlerne og blend dem sammen med bananerne.
 3. Bland smeltet kokosolie, æg, mælk og kaffe i bananmassen.
 4. Bland bananmassen over i skålen med de tørre ingredienser, så massen bliver ensartet.
 5. Beklæd en bageform (30*20) cm med bagepapir, fordel massen heri.
 6. Pynt med hakkede nødder og kokosmel på toppen.
 7. Bages i 45 minutter ved 165 grader.

Sex og brystvortemassage – kan det sæt fødslen igang?

Massage af din livmoderhals, kan også have gavnlig effekt på at sætte fødslen igang. Omend der ikke er garantier for at fødslen går igang, er det da værd at afprøve. Find en stilling, hvor han kan ramme dybt i dig. Derudover frigives der også en masse oxytocin (fødselshormon som også er kendt under navnet “The love hormon”) som også kan bidrage til at sætte skub i fødslen. Samtidig indeholder mandens sæd også det hormon som man bruger til at sætte fødsler igang med. Jeg ved ikke om det er en true story men jeg er blevet fortalt at mængden i en igangsættelsespille svarer til det samme som der er i en liter sæd. Altså skal din partner igang med en seriøs aflevering.

Sidste del af det intime er brystvortemassagen. Den er mest effektiv, når der i forvejen er plukveer igang eller i opstartsfasen af fødslen.

Sæt fødslen igang med zoneterapi

Det er vigtigt at huske på, at du ikke kan sætte en fødsel i gang med zoneterapi, hvis barnet ikke er klar. Det kan både være en lettelse for nogle at vide og en frustration for andre – men husk på, at hvis du ikke oplever, at der sker noget samme dag, som du starter stimulering af punkterne – så vend tilbage – enten samme dag eller næste dag.

Der er heller ikke forskning der peger på at zoneterapi virker som igangsættelse af fødslen. Men jeg har personlige oplevelser, der giver mig et indtryk af at det faktisk virker. I de fleste tilfælde kombinerer jeg zoneterapien med akupunktur og hindeløsning. Det kan du læse om i komende afsnit.

Virkning af zoneterapi

Hej Louise.

Tak for hjælpen i går. Lillebror er kommet ud til os, så aflyser lige tiden på tirsdag

Hilsen Britta

Akupunktur

Ved at bruge akupunktur i den sidste del af din graviditet (fra 37+0), kan du hjælpe din krop til at forberede sig på fødslen. Studier viser at der er en sammenhæng mellem længden af den aktive del af fødslen bliver afkortet og kvinder der har fået fødselsmodnende akupunktur får færre ve-drop.

Sæt fødslen igang med hindeløsning

På dette tidspunkt kommer jeg ind i billedet. Forskning fra Holland peger på, at det faktisk kan være ret effektivt at få foretaget hindeløsning fra uge 41+0. Det virker bedst for kvinder der har født før, men også til dels for de der skal føde for første gang. Hos de kvinder der skal føde for første gang, kan være svært at udføre hindeløsningen på, fordi det kræver at livmodermunden er lidt åbnet. Eller kan jeg ikke få min finger ind og løsne fosterhinden fra livmodervæggen.

Dette Hollandske studie viste faktisk at 20% flere af de kvinder som fik foretaget hindeløsning, havde altså født inden udgangen af uge 42+0, i forhold til de kvinder der ikke fik foretaget hindeløsning. At få lavet en hindeløsning er derfor ikke en garanti for at du føder med det samme, men som en hjælpende hånd der skubber på fødselshjulet.

Mange kvinder oplever at have flere plukkeveer efter at have fået lavet en hindeløsning. De fører dog ikke til at du går igang med at føde. MEN – selvom du ikke gør det, er plukkeveerne alligevel med til at gøre noget godt. Fordi plukkeveerne forbereder kroppen på den kommende fødsel og modner op.

Kombination af zoneterapi, akupunktur og hindeløsning

Ofte ser jeg, at det virker bedst når zoneterapi, akupunktur og hindeløsning kombineres. På den måde skruer jeg på flere “knapper” i “fødselsmaskineriet” og oplever oftest en effekt af behandlingen 1-2 døgn efter. Den seneste kvinde jeg hjalp, gik fødslen igang kort tid efter  (8 timer) og hun fødte en dagstid senere.

Der er også tilfælde, hvor der skal mere til. Fx en anden kvinde jeg så to gange, første gang skete der øjensynligt intet. Men alligevel, da hun kom anden gang, var der sket en masse, som ikke var synligt for det blotte øje men mine fingre. Blandt andet havde hun åbnet sig mere og livmoderhalsen havde kortet sig af. Hvilket begge er tegn til at livmoderen arbejder på at gøre kroppen klar til fødsel.

I de tredje typer af tilfælde, er dem hvor der desværre ikke sker en hujende fis. Det har typisk været de kvinder der kommer allerede i 37+/38+ til akupunktur. Derfor foretrækker jeg at alle der får foretaget en hindeløsning er minimum 40+0 (med mindre der er andet, der taler imod dette – det kan være fx at fødslen skal sættes igang i 38+0).

Har du lyst til at være en del af fællesskabet i “Mama’s Support”? Så hop over i gruppen her.

Click Here to Leave a Comment Below

Julie - 18. juni 2020

Hvad tager du for at lave det som du skriver om ang Kombination af zoneterapi, akupunktur og hindeløsning

Reply
  Louise - 29. juni 2020

  Kære Julie
  Jeg laver desværre ikke disse ydelser længere.
  Kh Louise

  Reply
Leave a Reply: